14 Nisan 2010 Çarşamba

Turbun Faydaları - Turp Faydaları

- Eklem yerleri iltihabı: Eklem romatizması ve iltihabı olanların iyice çiğneyerek uzun süre turp yemeleri çok faydalı olur. - Öksürük: Turp pişirilip yenirse öksürüğe çok faydalıdır. (Rendelenir kavrulur),turp suyu balla tatlandırılıp içilir. - Bronşit: Turp pişirilip yenirse öksürüğe çok faydalıdır. (Rendelenir kavrulur),turp suyu balla tatlandırılıp içilir. - Akne: Boğaz iltihabı turp suyu balla tatlandırılıp içilir. - İdrar söktürücü: Turp salatası yapılır. - Vücuda kuvvet verir: Turp tohumları öğütülüp balla macun yapılırsa vücuda kuvvet verir. - Karaciğeri temizler: Her gün 1 çay bardağı turp suyu (turp rendelenir veya bekletilir) balla tatlandırılarak içilir. - Öd söktürür: Her gün 1 çay bardağı turp suyu (turp rendelenir veya bekletilir) balla tatlandırılarak içilir. - Yaraları iyileştirir: Trup tohumu sirke ile kaynatılıp balla krem yapılır,yaralara sürülür. - Saçlara kuvvet verir: Turp,uzun süre sarmısakla beraber yenmeye devam edilirse saçları kuvvetlendiri,dökülmesini önler. - Böbrek taşlarını döker: Siyah turp,rendelenir suyla bekletilir,balla karıştırılıp aç karına içilir.(15 günden fazla içmke böbreğe zararlıdır) - Turp Midesi rahatsı olanlarda yanma, geğirme yapar. Hazmı zordur. Yaprağı ile birlikte yenirse hazmı kolaylaştırır. İçindekiler:
Turbun Faydaları - Turp Faydaları
Turbun Faydaları - Turp Faydaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder