14 Nisan 2010 Çarşamba

Tarhunun Faydaları - Tarhun Faydaları

- Ciğerde Olan yara tedavisi: Tarhun dalları veya tohumu balla macun yapılıp yenmeye devam edilir - Ağız Kokusu: Tarhun ağızda çiğnenirse ağız kokusunu güzelleştirir, dişlerdeki iltihabları tedavi eder - Şehveti Teskin Edici: Tarhun yaprakları tek başına ya da marulla salata yapılıp yenmeye devam edilir.Tarhun tohumu, marul tohumuyla beraber balla macun yapılıp yenmeye devam edilirse şehveti teski eder. - İştah Açıcı: Tarhun sirkesi salatalara kullanılır.Tarhun yaprakları maydanozla beraber salata yapılıp yenilir - Hıçkırık: Tarhun, anasonla beraber kaynatılıp balla tatlandırılıp içilmeye devam edilir. - Gaz Şişkinlikleri: Tarhun tek başına ya da nane ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak yemeklerden sonra 1'er çay bardağı içilmeye devam edilir. - Sindirim Kolaylaştırıcı: Tarhun katnatılıp balla tatlandırılıp yemeklerden sonra 1'er çay bardağı içilmeye devam edililir. - Tarhun Fazla kullanımda mesaneye zararlıdır. Kereviz tohumu yada kil-i ermeni mesaneye olan zararı telafi eder. Tarhunun asıl kendi tohumu yoktur.Turp ya da şalgam içine keten veya kenevir tohumu konarak dikilir.O yıl elde edilen tohum ekilirse tarhun olur. İçindekiler:
Tarhunun Faydaları - Tarhun Faydaları
Tarhunun Faydaları - Tarhun Faydaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder