29 Nisan 2010 Perşembe

Çakal Eriğinin Faydaları - Çakal Eriği Faydaları

- İshal kesici: Çakal eriği meyvesi kaynatılıp içilmeye devam edilir. İçinde tanen olduğu için ishali çok çabuk keser. - Kabızlık: Çakal eriği çiçekleri kaynatılıp balla tatlandırılarak sıcak olarak içilir. - Toksin atıcı: Çakal eriği meyvesi ve yaprakları kaynatılıp tatlandırılarak içilirse vucudu terletip sıcak maddeleri dışarı attırır. - Anne sütünü artırıcı: Çakal eriği kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. - Kan temizleyici: Çakal eriği çiçeği ve yaprakları kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. - Anjin: Bademcik iltihabı Yaprakları kaynatılıp balla tatlandırılarak gargara yapılır ve bu çaydan içilmeye devam edilir. - Kalp kuvvetlendirici: Çakal eriği meyvesi çiçekleriyle beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir. - Mide yanması, gastrit: Çakal eriği marmelatı ve kaynatılıp balla tatlandırılan şurubu mideye iyi gelir. - Gastrit: Çakal eriği marmelatı ve kaynatılıp balla tatlandırılan şurubu mideye iyi gelir. - İştah açıcı: Çakal eriği meyvesi kaynatılıp balla tatlandırılıp yemeklerde içilir. - Kanlı Basur ( hemoroid ): Çakal eriği kaynatılıp balla tatlandırılarak aç karnına içilir. - Çakal Eriği Normalde herhangi bir yan tesiri yoktur. Meyvesi kabız yapabilir. Ama çiçeği bu kabızlığı önler Dağ eriği, Yabani Erik olarak da bilinir. Ekşi bir meyvedir. Limon ve sirke olarak da yemekleri tadlandır. Meyve olgunlaşınca marmelatı yapılır. Midenin dostudur. Meyvesi kabız yaptığı halde Çiçekleri kabızlığı önler. Ergenlik sivilcelerinin merhemidir. İçindekiler:Nitrilglikozit, Flavonglikozit, Acı madde, Tanen, Organik asitler, C Vitamini, Şeker, Elma Asiti
Çakal Eriğinin Faydaları - Çakal Eriği Faydaları
Çakal Eriğinin Faydaları - Çakal Eriği Faydaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder