14 Nisan 2010 Çarşamba

Hardalın Faydaları - Hardal Faydaları

- Baş Ağrısı: Beyne kanın fazla basınç yapmasından oluşan baş ağrısında, hardal unu balla macun yapılıp yenmeye devam edilir. - Romatizma: Hardal unu, zeytinyağı ile hamur haline getirilip romatizmalı yere vurulur. - Boğaz iltihabı: Hardal yaprağı biberiye ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılıp gargara yapılır, içilmeye devam edilir. - Ses Kısıklığı: Hardal yaprağı biberiye ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılıp gargara yapılır, içilmeye devam edilir. - Kabızlık: Hardal yaprakları kaynatılıp balla tatlandırılarak sıcak olarak içilmeye devam edilir. - Gaz: Hardal yaprağı tek başına ya da naneyle beraber kaynatılıp, balla tatlandırılarak yemeklerden sonra içilmeye devam edilir. - Bronşit: Hardal unu balla macun yapılıp yenmeye devam edilir. - Öksürük: Hardal unu balla macun yapılıp yenmeye devam edilir. - Burun tıkanıklığı: Hardal unu buruna çekilirse burun tıkanıklığını giderir. - Diş ağrısı: Hardal unu ağrıyan dişe konursa diş ağrısını geçirir. - Gözün görme gücü: Hardal, balla macun yapılarak yenmeye devam edilirse gözün görme artırır. - Kuvvet verici: Hardal, balla macun yapılıp yenmeye devam edilir. - Hardal Hardal Yağı deriyi tahriş eder. Haricen kesinlikle kullanılmaz. Az kullanılır. Azı şifa, çoğu cefa verir. Karaciğeri rahatsız olanlara zararlıdır. İçindekiler:Glukosid, Singirin, Myrosin Fermenti, Allyle, %30 yağ, Potasyum, Magnezyum, Kalsiyum
Hardalın Faydaları - Hardal Faydaları
Hardalın Faydaları - Hardal Faydaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder