29 Nisan 2010 Perşembe

İğdenin Faydaları - İğde Faydaları

- İshal: İğde yenirse ishal durur. - Vücud kuvvetlendirici: İğde meyvelerei balla macun yapılıp yenir. - İdrar Tutamama: İğde meyvesi yemek idrar tutamayanlara etkili olur. - Bağırsak Bozukluğu: İğde meyvesi yenmeye devam edilir. İğde çiçekleri kaynatılıp balla tadlandırılarak içilmeye devam edilir. - Zihin Açıcı: İğde çiçeği koklamak zihni açar - Kusma: İğde meyvesi yemek kusmayı ve mide bulantısını önler. - Öksürük: İğde çiçekleri kaynatılıp balla tadlandırılarak içilmeye devam edilir. - Egzama: İğde çiçekleri kaynatılıp balla tadlandırılarak içilmeye devam edilir. - İğde İğde meyvesi kabızlık yapar. Telafisi: 1 çay bardağı sıcak bal şerbeti içilir. İlkbaharda açan iğde çiçekleri hertarafa kokusu dağılır. Meyvesi vitamin ve besin bakımından güçlüdür. Kışın çerez olarak iğdeyi deneyin. İçindekiler:Organik asitler, Vitaminler, Flovan Glikozidler, Uçan yağ, Tanen
İğdenin Faydaları - İğde Faydaları
İğdenin Faydaları - İğde Faydaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder