29 Nisan 2010 Perşembe

Beşparmak Otunun Faydaları - Beşparmak Otu Faydaları

- İshal: Beşparmak otu içinde fazla miktarda tanen olduğu için ishali keser, kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilir. - Cilt bakımı: Beşparmak otu kaynatılıp cilt lekelerine sık sık pansuman yapılır. - Gaz söktürücü: Beşparmak otu, nane ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. - Diş etleri kuvvetlendirici: Beşparmak otu kaynatılıp ağız çalkalanır. - Anjin, boğaz iltihabı: Beşparmak otunun içindeki boya maddesi tormentil bakterilerin oluşumunu önlüyor. Beşparmak otu, papatya ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir ve gargara yapılır. - Bağırsak iltihapları: Beşparmak otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. - Ağız içi yaraları: Beşparmak otu kaynatılıp ağız gargara yapılır. - Mide ağrıları: Beşparmak otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. - Basur ( hemoroid ): Beşparmak otu (az suda) kaynatılıp sıkılır, suyu ile sık sık pansuman yapılır. - Yara - Bere: Beşparmak otu lapası vurulur. - Beşparmak Otu Tanen oranı yüksek olduğundan fazla alınmamalıdır. Demir kaplara konulmamalıdır. Parmak Otu, İncibar, Sarı tabusluk, Yedi parmak otu, Gümüş otu olarak da bilinir. Dere kenarlarında güneşlik yerde yetişen sarı çiçekli hoş görünümlü bir bitkidir. Yara- Bere cilt bakımında başarıyla kullanılır. İçindekiler:Yüksek oranda Tanen, Tormentil Kırmızısı, Tormentosit, Reçine Nişasta, Lastik, Uçan yağ
Beşparmak Otunun Faydaları - Beşparmak Otu Faydaları
Beşparmak Otunun Faydaları - Beşparmak Otu Faydaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder