29 Nisan 2010 Perşembe

Çileğin Faydaları - Çilek Faydaları

- Göze kuvvet verici: Çilek yemek, içinde bol A vitamini olduğu için gözün kuvvetini artırır. - Mesane yollarını temizleyici: Çilek yemek mesane yollarının tıkanıklığını açar. - Susuzluk giderici: Çilek yemek susuzluğu giderir. - Kabızlık giderici: Çilek yemek hazmı kolaylaştırıp kabızlığı giderir. - Cilt bakımı: Çilek suyu cilde sürülürse deriyi canlandırır. - Ağız kokusu: Çilek yaprağı çiğnemek ağız kokusuna iyi gelir. Ağız içi yaraları tedavi eder. - Kırmızı burun: Taze çilek kökü ezilip bu su ile burun sık sık pansuman yapılır. - Vucudu geliştirici: Büyüme çağındaki çocuklar için çilek yemek ideal bir besindir. - Kan yapıcı: Çilek yemek kazsızlığı giderir. - Tansiyon düşürücü: Çilek yemek yüksek tansiyonu düşürür. - Romatizma: Çilek yemek kalp ve kas romatizmasına faydalıdır. - Soluk yüz: Çilek yemek kan yaptığından cilde tazelik verir. - Yara tedavisi: Çilek yaprakları dövülüp yara üzerine vurulur. - Kan temizleyici: Çilek yaprağı ve kekikle kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. - Çilek Karaciğeri rahatsız olanlarda kaşıntı ve sivilce yapar. Telafisi: Yaprakları bu kaşıntı ve sivilce için faydalıdır. Koca yemiş Frenk dutu olarak da bilinir. Alerji yapıyor diye yiyemeyenler meyveye bitişen yeşil yapraklarla yemeyi deneseler çileğin alerji yapmadığını görecekler. İçindekiler:Tanen, Uçan yağ, Flavonlar, Bol C vitamini. Vitaminler, Bakır, Şeker, Çinko, Demir, Fosfor, Kalsiyum, Mangan, Karbonhidratlar, Albümin, A vitamini, Brom, İyot, Sodyum, Silisyum
Çileğin Faydaları - Çilek Faydaları
Çileğin Faydaları - Çilek Faydaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder