29 Nisan 2010 Perşembe

Dutun Faydaları - Dut Faydaları

- İdrar söktürücü: Beyaz dutun yaprakları kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir. Beyaz dut yenmeye devam edilir. - Diş ağrısı: Dutun kabuğu ile yaprağı kaynatılıp gargara yapılır. - Misvak: Dutun kökünden misvak yapılıp dişler fırçalanır. - Karaciğer kuvvetlendirici: Beyaz dut yemek karaciğeri kuvvetlendirir. - Ateş düşürücü: Beyaz dut yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir - Böbrek yağı: Beyaz dut yaprağı çayı içilir. - Mide çalıştırıcı: Beyaz dut yemek mideyi çalıştırır. - Bağırsak çalıştırıcı: Beyaz dut yemek bağırsakları çalıştırır. - Vücudu kuvvetlendirici: Beyaz ve siyah dut yemek vücudu kuvvetlendirir. - İştah açıcı: Halk arasında ""Kiraz,benden sonra dut gelmeseydi insanları sapım gibi yapardım"" şeklinde söylenir ki;kirazın zayıflatma etkisi,dutun şişmanlatma etkisi özetlenmiştir - Kan yapıcı: Halk arasında ""Kiraz,benden sonra dut gelmeseydi insanları sapım gibi yapardım"" şeklinde söylenir ki;kirazın zayıflatma etkisi,dutun şişmanlatma etkisi özetlenmiştir - Şişmanlatıcı: Halk arasında ""Kiraz,benden sonra dut gelmeseydi insanları sapım gibi yapardım"" şeklinde söylenir ki;kirazın zayıflatma etkisi,dutun şişmanlatma etkisi özetlenmiştir - Kabız yapıcı: Karadut yemek kabızlık yapar. - Ağız iltihabı: Karadut ve şurubu ağız ve boğaz iltihablarını iyileştirir. - Boğaz iltihabı: Karadut ve şurubu ağız ve boğaz iltihablarını iyileştirir. - Şeker: Karadut yaprağı kaynatılıp içilmeye devam edilir. - Bağırsak kurtları: Karadut kök ve gövde kabukları kaynatılıp sabah aç karnına içilir,1 saat yemek yenmez. - Dut Dut yendikten sonra üstüne su içilirse ishal yapar. Meyvesinden şurup, pekmez, ağda, marmelat yapılır. Meyvesi kurutulup kışın komposto ( hoşaf ) yapılır. Siyah dut lekeleri siyah dut yaprağı kaynatılıl yıkanırsa temizlenir. İçindekiler:Şeker, Sitrik asit, Tanen, Tartarik asit, Malik asitler, Pektin, Müsilaj
Dutun Faydaları - Dut Faydaları
Dutun Faydaları - Dut Faydaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder